Hoe gaat het met makelaars tijdens corona?

Wie had dat verwacht? Drukkere tijden voor makelaars tijdens corona. Door corona zetten meer mensen hun huis in de verkoop. Makelaars hebben het daarom de laatste weken drukker dan normaal, blijkt uit een rondgang van RTL Z.

Drukkere tijden voor makelaars tijdens corona

Is het u al opgevallen? Loop eens een rondje door uw eigen buurt en u ziet waarschijnlijk meer ‘Te koop’-borden. Onderzoek van Funda en de NVM voor het AD laat zien dat het landelijke woningaanbod met maar liefst 34 procent steeg sinds de intelligente lockdown. Een verassende trend voor makelaars, want de meesten hadden verwacht dat de woningmarkt stil zou komen te vallen.

Makelaars en experts geven verschillende redenen voor de stijging van het woningaanbod. Volgens Sonja van der Graaf, woordvoerder van makelaarsvereniging NVM, worden mensen door corona ‘geconfronteerd met hun huis’. Mensen beseffen dat het prettig is om een extra kamer te hebben voor thuiswerken of een tuin voor ontspanning en frisse lucht. Makelaar Robin Scholten van Lelieveld Makelaardij vermoedt dat mensen nu hun huis in de verkoop zetten, omdat de rente nog altijd laag is. Of omdat ze nu nog willen profiteren van de sterke prijsstijging van de afgelopen jaren. Het blijft namelijk onzeker hoe de woningmarkt er over een half jaar uitziet.

Uw makelaarskantoor beter onder de aandacht

Hoe bereikt u potentiële klanten tijdens corona? Maakt u gebruik van online mogelijkheden? En welke online mogelijkheden zijn er eigenlijk? Huizenkopers en -verkopers bevinden zich steeds meer online en willen online met u communiceren. Verbeter uw online zichtbaarheid en zorg ervoor dat potentiële klanten u ook in deze tijd weten te vinden. In dit blog leest u op welke manieren u uw online zichtbaarheid verbetert.

DeGoedkoopsteMakelaar.nl zorgt ervoor dat zoveel mogelijk potentiële klanten u weten te vinden. U bespaart tijd met meer warme leads die oprecht interesse hebben in uw diensten. U vergroot uw naamsbekendheid en u ontvangt meer offerteaanvragen. Interesse? Meld u aan via dit inschrijfformulier.