Hoe kunt u meer leads genereren als makelaar?

De kranten staan er al maandenlang vol van: de krapte op de Nederlandse woningmarkt. De krapte op de woningmarkt betekent niet alleen dat er een tekort is aan woningen, maar ook dat er extra uitdaging ligt voor makelaars om meer leads te genereren. Want hoe gaat u nu huizen aan de man brengen, als die er niet zijn? In dit artikel vindt u tips om meer leads te genereren als makelaar.

Makelaars moeten zichzelf opnieuw uitvinden

Nu het aantal woningtransacties daalt, gaat het lang niet alleen maar over het bij elkaar brengen van vraag en aanbod. Het tekort aan woningen spoort makelaars aan tot een andere manier van werken. Volgens Frits Markus, makelaar in Barendrecht en vakgroepvoorzitter Wonen bij de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM), moeten makelaars mensen verleiden tot verkoop. Dit zegt hij niet voor niets. Volgens de NVM is namelijk 25 procent van de mensen van plan om nu of in de toekomst te gaan verhuizen. Wilt u meer leads genereren als makelaar? Dan doet u er dus goed aan om hierop in te spelen.

Meer leads genereren als makelaar

Er zijn verschillende manieren om uw woningportefeuille groter te maken. U kunt bijvoorbeeld dingen anders doen dan uw concurrent, door als budgetmakelaar voor een lager tarief te werken of juist als ervaren full-service makelaar een tarief boven de markt te hanteren. U kunt ook flyers maken, promoties opzetten en gratis waardebepalingen aanbieden. Zulke acties kunnen een net dat extra duwtje in de rug zijn voor de klant om met u in zee te gaan. Eenmaal in gesprek kunt u deze mensen dan verder helpen. Op deze manier wordt u misschien naast verkopend makelaar ook aankopend makelaar voor dezelfde klant.

Leadgenerators voor makelaars

Er is nog een andere manier om meer leads te genereren als makelaar, namelijk met behulp van een leadgenerator. Een leadgenerator is een website waarin de klant offertes kan opvragen van verschillende makelaars om zo de goedkoopste of de beste makelaar te vinden. Als makelaar kunt u deze leads kopen. Een groot voordeel van een leadgenerator is dat de leads die bij u terechtkomen oprecht interesse hebben in uw diensten. Het nadeel is dat u de strijd moet aangaan met collega-aanbieders, waardoor het niet altijd betekent dat een lead ook echt een klant wordt.

Onbeperkt leads genereren bij DeGoedkoopsteMakelaar

In een krappe woningmarkt is het belangrijk om zoveel mogelijk lijntjes uit te zetten om leads binnen te kunnen halen. Leadgeneratoren spelen hierbij een steeds grotere rol. Wilt u meer leads genereren als makelaar? Bij DeGoedkoopsteMakelaar krijgt u een jaar lang onbeperkte leads voor slechts €250,- (excl. btw). U creëert niet alleen meer naamsbekendheid, maar zal op de lange termijn ook meer offerte-aanvragen ontvangen. Neem contact met ons op via info@degoedkoopstemakelaar.nl voor deelname of meer informatie.