3 Klussen die uw woning meer waard maken

Bent u van plan om uw huis te gaan verkopen? Wij geven u graag enkele tips om uw woning nóg meer waard maken.

We zeggen hier nog, omdat er sprake is van een typische verkopersmarkt. Woningen worden momenteel snel en vaak voor, of zelfs boven, de vraagprijs verkocht. Wanneer u met de juiste verbouwingen nog meer potentiële kopers kunt aanspreken, dan krijgt de prijs van uw woning een flinke extra boost.

Uw woning meer waard maken doet u met de volgende 3 klussen

 

Energielabel verbeteren

Als u uw huis verkoopt, dan moet u aan de koper laten zien welk energielabel uw woning heeft. Doet u dat niet, dan riskeert u een boete die kan oplopen tot wel 405 euro. Met een energielabel kunnen kopers in één oogopslag zien hoe energiezuinig uw woning is. En hoe energiezuiniger uw woning, hoe lager de energierekening, hoe groter het wooncomfort en hoe minder CO2-uitstoot. Goed voor de koper én het milieu!

Een energiezuinige woning heeft bijvoorbeeld goede isolatie, dubbel glas, energiezuinige verwarming en zonnepanelen. Wilt u het energielabel van uw woning verbeteren? Investeer dan in dit soort klussen.

Tip: Wilt u gratis advies over hoe u uw huis energiezuiniger kan maken? Kijk dan eens op www.verbeterjehuis.nl.

 

Oppervlakte vergroten

De waarde van uw woning wordt mede bepaald door hoe groot uw woning is. Hierbij geldt: hoe meer ruimte, hoe hoger de waarde van uw woning. Uitbouwen dus!

Mits dit bouwtechnisch goed wordt gedaan, kan bijvoorbeeld een dakkapel of serre een gunstig effect hebben op de waarde van uw woning. Gaat u liever voor minder ingrijpende verbouwingen? Dan kunt u bijvoorbeeld een garage, kelder of zolder veranderen in een leefruimte. Of wat dacht u ervan om een stuk van uw voortuin op te offeren voor een oprit? Want hoewel kopers een mooie voortuin zeker kunnen waarderen, is een eigen parkeerplaats veel gewilder.

 

Woningonderhoud

Hoe minder kopers zelf hoeven te doen, hoe meer ze bereid zijn te betalen. Het loont dus om uw woning goed te onderhouden. Daarnaast zijn woningeigenaar volgens de Woningwet verplicht om woningonderhoud te plegen. De kosten hiervoor zijn afhankelijk van het type woning en het bouwjaar. Denk bij woningonderhoud aan klussen als:

  • – Verwarming bijvullen en ontluchten
  • – CV Ketel onderhoud
  • – Schoorsteen vegen
  • – Dakgoten schoonmaken
  • – Bomen en struiken snoeien
  • – Dakpannen nalopen
  • – Terras reinigen (hogedrukreiniger)
  • – Schilderwerk buiten
  • – Schilderwerk binnen

 

Tip: Neem eens een kijkje op de website van Vereniging Eigen Huis voor meer tips voor het uitvoeren van onderhoudsklussen.

 

Extra financiering om uw woning meer waard te maken

Zoals u kunt zien is het meer waard maken van uw woning de moeite waard, of u nu op korte termijn uw woning gaat verkopen of niet. Twijfelt u nog steeds, omdat u wellicht niet de financiële middelen hebt? Praat dan eens met uw hypotheek adviseur. In veel gevallen is het namelijk mogelijk om een aanvullende hypothecaire lening af te sluiten. Het bedrag wat u dan ontvangt kunt u investeren in klussen die uw woning meer waard maken. Ga echter wel goed na of de meerwaarde van uw woning hoger is dan de rente die betaald over het geleende bedrag!

 

Voordat u begint met klussen is het verstandig om eerst goed na te denken over de potentiële koper van uw woning. Professionals en werkende stellen vragen namelijk om andere onderdelen dan gezinnen met kinderen. Een makelaar kan u precies vertellen welke klussen nodig zijn om uw ideale koper aan te trekken.

Met DeGoedkoopsteMakelaar.nl bespaart u al snel honderden euro’s op uw makelaarskosten. Vergelijk gemakkelijk en snel makelaars bij u in de buurt en kies de makelaar die het beste bij u past.