Huis kopen in Zwolle? Wees er snel bij

Wilt u een huis kopen in Zwolle? Dan moet u sneller dan ooit de knoop doorhakken. Dat blijkt uit onderzoek van Dynamis. Woningen in Zwolle worden gemiddeld binnen 21 dagen verkocht. Zwolle is hiermee koploper onder de grote Nederlandse steden. In de top 5 staan verder Groningen met 23 dagen, Haarlem met 24 dagen en Utrecht en Amsterdam met 25 dagen.

Tip: een huis kopen in Zwolle is al prijzig genoeg. Gelukkig kunt u flink besparen op uw makelaarskosten. Met DeGoedkoopsteMakelaar.nl vergelijkt u makelaars in Zwolle op basis van prijs en reviews. Vergelijk nu.

In de rest van Nederland gaat het overigens ook snel. Huizen staan gemiddeld slechts zes weken te koop voordat ze worden verkocht. Dat is een week korter dan een jaar geleden. Door de grote concurrentie heeft u als potentiële koper dus weinig tijd om na te denken. Voor u het weet, is de woning die u op het oog heeft al verkocht. Het gevolg: u maakt een overhaaste beslissing. En dat terwijl het om een van de belangrijkste aankopen van uw leven gaat!

Laat u echter niet te veel onder druk zetten. Volg deze tips om te zorgen dat u niet te veel betaald:

 

Tip #1: Bepaal uw eigen maximum en houd u daaraan

Wanneer u een bod uitbrengt op een woning, weet u vaak niet wat de concurrentie doet. Uw bod kan €1000, maar ook €30.000 hoger zijn dan die van anderen. Bepaal daarom uw eigen maximum en laat u niet verleiden om op het laatste moment tóch meer te bieden.

 

Tip #2: Zet niet al uw reserves in

Wie een huis koopt moet ook nog moet verhuizen, inrichten en de noodzakelijke reparaties en verbouwingen uitvoeren. Waar gaat u dat van betalen als u uw maximale budget al hebt ingezet? Een extra lening is erg duur! Zet daarom niet al uw reserves in om een huis te kunnen kopen.

 

Tip #3: Check of uw bod wel realistisch is

Voorkom dat u zich laat meeslepen en check voordat u een bod uitbrengt of uw bod wel realistisch is. U kunt bijvoorbeeld op Funda of bij het Kadaster zien wat er voor vergelijkbare woningen in dezelfde buurt is betaald.

 

Tip #4: Laat bij twijfel een spoedtaxatie uitvoeren

Wist u dat de bank u niet meer leent dan de taxatiewaarde van uw nieuwe woning? Als uw bod hoger is, dan zult u het verschil dus zelf moeten financieren. Laat daarom bij twijfel een spoedtaxatie uitvoeren. Dat kan nog binnen drie werkdagen na het tekenen van het koopcontract. Als u spijt krijgt, dan kunt u de koop van de woning nog binnen drie dagen kosteloos annuleren.

Tip: wilt u meer weten over het laten taxeren van een huis? Kijk dan eens hier.

 

Tip #5: Schakel een makelaar in voor de onderhandelingen

Wie een huis wil kopen doet er goed aan een makelaar in te schakelen. Een makelaar neemt namelijk veel werk uit handen. Hij of zij zorgt ervoor dat u goed geïnformeerd bent en niet teveel betaalt voor een woning. Een makelaar kijkt daarnaast op een zakelijke wijze naar de woning en laat zich niet meeslepen door de druk van de concurrentie. Uiteraard betaalt u courtage aan de makelaar, maar in de meeste gevallen bespaart u uiteindelijk juist geld.

Als u het slim aanpakt, kunt u ook nog eens honderden euro’s op uw makelaarskosten besparen. Bij DeGoedkoopsteMakelaar.nl vergelijkt u gemakkelijk en snel makelaars bij u in de buurt. Kies nu de makelaar die het beste bij u past.