Hoe vind ik een goede én goedkope makelaar?

Wij begrijpen dat een huis kopen of verkopen al duur genoeg is. U wilt het liefst zoveel mogelijk besparen op de makelaarskosten en gaat daarom op zoek naar een goedkope makelaar. Dat is echter niet altijd zonder risico. Prijs leeft namelijk vaak op gespannen voet met kwaliteit.

Bestaat er eigenlijk wel zoiets als een goede én goedkope makelaar? En zo ja: hoe vindt u die dan? Dat leest u in dit artikel.

De goedkoopste makelaar bent u zelf

Natuurlijk bespaart u het meest op de kosten als u zelf uw woning gaat verkopen. En zeg nou zelf, wie kent uw huis en buurt nu beter dan uzelf? Onderschat echter niet wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van uw woning. Want hoe bepaalt u nu een reële vraagprijs voor uw woning? Hoe pakt u de bezichtigingen aan? En hoe kunt u het beste onderhandelen over de prijs? Een makelaar heeft alle kennis en expertise in huis om de verkoop van uw huis zo gemakkelijk mogelijk te maken. Uiteraard betaalt u courtage aan de makelaar, maar in de meeste gevallen bespaart u uiteindelijk veel tijd en dus geld.

Bent u op zoek naar uw nieuwe droomhuis? Wij hebben op een rijtje gezet wat u allemaal moet weten als u een huis wilt kopen. Klik hier.

Waarom goedkoop niet altijd duurkoop hoeft te zijn

Wist u dat makelaars die een vast tarief hanteren een huis vaak eerder verkopen, en tegen een hogere prijs, dan makelaars die een percentage van de verkoopprijs opstrijken? En dat deze vaste prijsmakelaars in de meeste gevallen ook nog eens goedkoper zijn? Dit meldt het AD op basis van onderzoek door de Vrije Universiteit Amsterdam.

Goedkoop hoeft dus lang niet altijd duurkoop te zijn. Toch kiezen de meeste mensen nog steeds voor dure makelaars. Volgens Arjen Siegmann, een van de onderzoekers, komt dat door een gebrek aan kennis. Een huis kopen of verkopen doen we meestal maar één of twee keer in ons leven. Vaak kiezen we voor een makelaar in de buurt of iemand die door familie of vrienden wordt aanbevolen, maar eigenlijk weten we helemaal niet of dit wel een goede en goedkope makelaar is. Het loont dus om diverse makelaars met elkaar te vergelijken.

Een goede en goedkope makelaar vinden? Zo doet u dat

Met een goedkope makelaar bespaart u wellicht honderden euro’s door een lagere courtage, maar een goede makelaar kan u duizenden euro’s besparen door een goede onderhandelingstactiek. Uiteindelijk is de beste makelaar dus degene die zichzelf terugverdient. Bijvoorbeeld door uw woning tegen een hoge prijs te verkopen of uw droomhuis onder de vraagprijs binnen te halen. Kijk daarom bij het kiezen van een makelaar niet alleen naar de prijs, maar ook naar kwaliteit.

Heeft u een aantal goedkope makelaars bij u in de buurt gevonden? Lees dan online welke ervaringen anderen met deze makelaars hebben. Vervolgens kunt u er voor kiezen om een aantal van deze makelaars uit te nodigen voor een huisbezoek. Tijdens een huisbezoek kunt u uw wensen kenbaar maken en kan de makelaar aangeven of deze haalbaar zijn. U krijgt inzicht in de aanwezige kennis en u komt erachter of er sprake is van een klik. Zo wordt het uiteindelijk gemakkelijker om de knoop door te hakken en de goedkope makelaar te kiezen die het beste bij u past.

Bij DeGoedkoopsteMakelaar.nl kunt u makelaars bij u in de buurt met elkaar vergelijken op basis van prijs en kwaliteit. U kunt bij ons op drie verschillende diensten zoeken: aankoop, verkoop en taxatie. Door een zorgvuldige afweging te maken kunt u honderden euro’s besparen op uw makelaarskosten. Vraag dus vandaag nog vrijblijvend een offerte aan. Vergelijk nu!